Ferrari 599XX Evolution Package: nog heftiger

Ferrari 599 XX
Je hebt raceauto's en raceauto's en veel heftiger dan de niet-straatlegale Ferrari 599XX wordt het eigenlijk niet. Toch heeft Ferrari ruimte gezien om de auto nog een tandje scherper te maken met het Evolution Package.

Het Evolution Package bestaat voor een belangrijk deel uit aerodynamische wijzigingen. Zo heeft de 599 XX nu een actieve achterspoiler, gebaseerd op de F1-ervaringen van Ferrari. De achterspoiler heeft twee flaps, die zich elektronisch roteren om de downforce op de voor- en achteras te verdelen. Hierdoor heeft de auto een beter bochtgedrag.
Aangepaste elektronica en de montage van nieuwe Pirelli banden maken de aanpassingen compleet. Ook wordt de 599XX krachtiger. Het vermogen stijgt van 730 naar 750 pk en het miximumkoppel is nu 700 Nm. Door alle aanpassingen is de 599XX nu nog sneller op Ferrari's eigen Fiorano-circuit. Ferrari meldt een tijd van 1:15 minuten. Dat is negen seconden sneller dan de 1:24 minuten van de heftigste straatversie, de 599 GTO.
Eerder konden we al spyshots van deze racer laten zien (foto's 2 en 3). De Ferrari 599XX Evolution Package debuteert op de Bologna Motor Show. De gelukkigen die aan Ferrari's klantenraceprogramma Corse Clienti mogen meedoen, moeten nog wel even geduld hebben: het merk voert de wijzigingen pas in seizoen 2012-2013 door.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.