Opvolger Ferrari 599 in 't vizier...

Ferrari 599 prototype
Ferrari 599 prototypeFerrari 599 prototypeFerrari 599 prototypeFerrari 599 prototypeFerrari 599 prototypeFerrari 599 prototypeFerrari 599 prototypeFerrari 599 prototype
Dit jaar maken we ons op voor de opvolger van de Ferrari 599. Die gaat nu nog schuil onder een dik camouflagepak en er wordt nog druk getest met een nieuwe V12.

Vlakbij het hoofdkwartier van Ferrari in Maranello, kwamen onze spionagefotografen dit prototype tegen voor nieuwe 599. Het uiterlijk is nog verborgen onder flink wat zwarte beplating. Reken er op dat het nieuwe model niet radicaal anders wordt dan de huidige. We rekenen op een evolutie van de huidige lijnen.

De nieuwe Ferrari moet vooral op het gebied van gewichtsbesparing een grote stap nemen. Koolstofvezel blijft voorbehouden aan de opvolger van de Enzo, die in 2013 verschijnt. De nieuwe 599 bereikt het met aluminium. De V12 wordt voorzien van directe brandstofinspuiting en is natuurlijk weer wat sterker dan de huidige krachtbron. De verwachting is dat hij naar de Aventador-waarde van 700 pk wordt getild.

Verder verwachten we dat er alleen nog een automaat leverbaar is. Dat is een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. De handbak gaat definitief met pensioen. Dan is er nog de vraag over het Hy-Kers hybridesysteem. De verwachting is dat die groene techniek zijn debuut beleeft op de opvolger van de Enzo, die immers het technologische uithangbord van het merk wordt. Daarna druppelt het door naar de andere modellen uit Maranello.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.