Ferrari-ontwerper naar Saab

Jason Castriota
Saab heeft de Amerikaan Jason Castriota binnengehaald als ontwerper. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij Bertone en Pininfarina, waar hij onder meer een bijzondere Ferrari ontwierp.
De 36-jarige Jason Castriota is voortaan verantwoordelijk voor de vormgeving van het in- en exterieur van de modellen van Saab. In het verleden werkte hij voor de ontwerphuizen Bertone en Pininfarina. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor de Mantide, de Ferrari P4/5 en de Maserati GranTurismo. "Saab heeft een bijzonder mooi verleden en dat geeft veel potentie in de ontwikkeling," zegt Castriota. "Het is een spannende uitdaging om de toekomstige producten vorm te geven." Victor Muller vindt Castiota een bijzonder talent. "De komst van Castriota onderstreept ons voornemen om auto's te produceren die zich onderscheiden door een door vliegtuigen geïnspireerde vormgeving met een Zweedse identiteit. In de nabije toekomst, kunnen we bijzondere auto's verwachten."

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.