Fastned werkt samen met Franse staatsbank aan nieuwe laadstations

Fastned Oxford

Fastned gaat samenwerken met de Franse Banque des Territoires om de bouw van snellaadstations langs de Franse snelwegen te ondersteunen.

Banque des Territoires, een investeringsdivisie van de Franse staatsbank Caisse des Dépôts (CDC), draagt daarbij tot 49 procent bij aan de investeringen die het Nederlandse bedrijf doet in snellaadstations langs Franse tolwegen, tot een maximum van 50 miljoen euro.

De investeringen dragen bij aan het doel van de Franse overheid om tegen eind 2022 alle 360 parkeerplaatsen langs tolwegen uit te rusten met laadpalen voor elektrische auto's. Fastned neemt deel aan concurrerende aanbestedingen die tot nu toe zijn uitgeschreven voor ongeveer een derde van deze parkeerplaatsen.

De eerste negen stations die door de samenwerking worden gefinancierd, zijn het resultaat van de gewonnen aanbesteding van het Franse tolwegbedrijf APRR/AREA. Vier van deze stations zijn sinds eind november operationeel.

Meebewegen

Banque des Territoires stelt Fastned flexibele financiering ter beschikking. Het terugbetalingsschema en de vergoeding bewegen mee met de ontwikkeling van de markt voor elektrische voertuigen en de kasstromen van de Fastned-stations.

Volgens financieel topman Victor van Dijk van Fastned bevestigt de samenwerking het toenemende vertrouwen van investeerders om de uitrol van snellaadinfrastructuur te financieren en passende financieringsoplossingen aan te bieden aan het bedrijf.

Momenteel is ongeveer 1 procent van de voertuigen in Frankrijk volledig elektrisch. Dit aandeel stijgt naar verwachting tot meer dan 10 procent tegen 2030, wat volgens Fastned de groei van snelladen en de omzet van de stations aanzienlijk stimuleert. Het in Amsterdam gevestigde Fastned heeft inmiddels 181 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Zwitserland en Frankrijk.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.