Elektrische cross-over Mercedes is officieel

Generation EQ is eerste van nieuw label

Mercedes-Benz Generation EQ Concept
Mercedes-Benz Generation EQ ConceptMercedes-Benz Generation EQ ConceptMercedes-Benz Generation EQ ConceptMercedes-Benz Generation EQ ConceptMercedes-Benz Generation EQ ConceptMercedes-Benz Generation EQMercedes-Benz Generation EQMercedes-Benz Generation EQMercedes-Benz Generation EQMercedes-Benz Generation EQ
Mercedes-Benz heeft in Parijs de elektrische cross-over onthuld die gisteren al werd aangekondigd. De auto heet 'Generation EQ', een naam die veel weggeeft over die van toekomstige modellen.

Elektrische Mercedessen zullen, afgaande op een eerdere patentaanvraag, namelijk afhankelijk van hun formaat als EQA, EQC, EQE, EQG en EQS door het leven gaan. Deze concept-car lijkt qua formaat in de buurt van de GLC te zweven, een relatief compacte cross-over dus. Het uiterlijk wordt gekenmerkt door enorme, 21-inch wielen en opvallende blauwe accenten. Het interieur zit vol met oled-schermen die alle fysieke knoppen naar het verleden verwijzen. De navigatiesoftware komt van Nokia's Here, een logisch gevolg van de deal die dat bedrijf vorig jaar met onder meer Mercedes sloot.

De twee elektromotoren zijn samen goed voor ruim 400 pk en 700 Nm, goed voor een sprint naar 100 km/h die in theorie in minder dan vijf tellen achter de rug moet zijn. Het antwoord op de voor de hand liggende vraag naar de actieradius is bevredigend te noemen: één acculading is in theorie voldoende voor 500 kilometer. Volgens Mercedes moet het in de niet al te verre toekomst bovendien mogelijk zijn om een auto als deze binnen vijf minuten laden van 100 km extra actieradius te voorzien.

EQ
De Generation EQ is zoals gezegd het startschot van het nieuwe EQ-label van Mercedes. Onder die naam, die staat voor 'Electric Intelligence', wil het merk zich gaan bezighouden met alles wat met elektrisch en autonoom rijden te maken heeft. Precies wat Volkswagen ook van plan is, dus. Mercedes rept over een grote verzameling producten en diensten, van auto's als deze Generation EQ tot een accu om thuis stroom op te kunnen slaan. Het merk noemt de Generation EQ overigens een 'close-to-production-concept', en belooft dat er voor 2020 een productieversie klaarstaat.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.