'Elektrische Audi A6 e-tron en Audi A8 e-tron komen in 2024'

Achter EQE en EQS aan

Audi Grandsphere Concept
Audi Grandsphere ConceptAudi Grandsphere ConceptAudi Grandsphere ConceptAudi Grandsphere ConceptSpyshots Audi A6 e-tronSpyshots Audi A6 e-tronSpyshots Audi A6 e-tron

Audi maakt zich op voor de komst van twee zeer belangrijke elektrische auto's. Volgend jaar verschijnen de elektrische Audi A6 e-tron en Audi A8 e-tron.

Waar BMW en vooral Mercedes-Benz in de hogere segmenten al aardig uitpakken met elektrische auto's, blijft het bij Audi relatief stil. De druk staat inmiddels aardig op de ketel in Ingolstadt, maar heel lang hoeven we nu niet meer te wachten op een antwoord op de EQE en EQS. Volgend jaar maken we kennis met de Audi A6 e-tron, zo vermoedt het Britse Autocar van Audi. Die elektrische A6-tegenhanger werd onlangs nog - zij het stevig gecamoufleerd - gespot. Reken erop dat die nog behoorlijk lijkt op de gelijknamige conceptauto. Er komt ook een A6 e-tron Avant en daarmee krijgt Audi iets bijzonders in handen. Van de EQE is immers geen stationwagon verkrijgbaar en ook van de BMW i5 Touring is vooralsnog geen levensteken.

Spyshots Audi A6 e-tron

De Audi A6 e-tron is al gespot.

Het blijft niet bij de A6 e-tron, want er komt ook een A8 e-tron. Daarvan kregen we in september 2021 al een voorbode in de vorm van de Grandsphere Concept. Audi's hoofdontwerper Marc Lichte verklaart aan Autocar dat het ontwerp van de A8 e-tron behoorlijk trouw blijft aan aan de Grandsphere Concept. "De Grandsphere is een heel concrete voorbode, die niet ver af staat van de productieversie. Het zal niet één op één hetzelfde zijn, maar het zit er wel heel dicht bij." In 2024 gaat het doek eraf. De Audi A8 e-tron gaat de strijd aan met de Mercedes-Benz EQS en BMW i7 en staat - net als de A6 e-tron - op het samen met Porsche ontwikkelde PPE-platform. Op die basis verschijnt overigens ook de Audi Q6 e-tron, die nog dit jaar zijn première beleeft. Het PPE-platform maakt laadvermogens van meer dan 270 kW mogelijk en een actieradius die de 700 km overstijgt. Veelbelovend dus.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.