Eind voor Ford Galaxy en S-Max, eind voor 1.100 banen

Ontslagen in Spanje

Ford Galaxy en S-Max facelift
Ford S-Max Hybrid en Galaxy HybridFord S-Max Hybrid en Galaxy HybridFord S-Max Hybrid en Galaxy HybridFord S-Max Hybrid en Galaxy HybridFord S-Max Hybrid en Galaxy HybridFord Galaxy en S-Max faceliftFord Galaxy en S-Max faceliftFord Galaxy en S-Max facelift

Ford stopt in Spanje met de productie van de S-Max en Galaxy. Dat heeft gevolgen voor het fabriekspersoneel in Valencia waar de twee ruimtereuzen gebouwd werden. 1.100 medewerkers verliezen hun baan, zo meldt Automotive News.

De Ford Galaxy en S-Max zijn in Nederland al sinds 2018 niet meer leverbaar, maar elders in Europa mocht het ruimtelijke duo nog een paar jaar door. Sterker nog, zowel de Galaxy als S-Max onderging in 2019 een subtiele facelift en er verscheen bij beide MPV's zelfs een hybride aandrijflijn op de leveringslijst. Aan alles komt een eind. Ford zet een streep door de productie van de S-Max en Galaxy, met grote gevolgen voor een deel van het personeel.

De Ford Galaxy en S-Max rolden in het Spaanse Valencia van de band en daar verliezen als gevolg van de productiestop straks 1.100 mensen hun baan, zo meldt Automotive News. De fabriek - waar Ford eveneens de Kuga bouwt - zag in 2022 al de Mondeo uit zijn productieportfolio verdwijnen.

Ford is druk in de weer met het omgooien van zijn gamma. Niet alleen de S-Max en de Galaxy ruimen namelijk het veld. Zo zet Ford in 2025 een streep door de productie van de Focus in het Duitse Saarlouis terwijk de Fiesta geen directe opvolger lijkt te krijgen. Ford komt binnenkort met de eerste van een twee elektrische modellen op het MEB-platform van Volkswagen, maar ook dat model krijgt Valencia niet als geboortegrond. Die vooralsnog officieel naamloze nieuwkomer wordt straks namelijk in Keulen geproduceerd. Wél gaat Ford in Spanje op termijn elektrische auto's op een zelf ontwikkeld platform bouwen.

PRIVATE LEASE Ford

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.