'Duizend banen op de tocht bij VDL Nedcar'

BMW bestelt minder auto's bij fabriek in Born

BMW X1 VDL NedCar
Bij VDL Nedcar in Born staan circa duizend banen op de tocht. Volgens De Limburger wordt dit jaar nog ingegrepen in het personeelsbestand, zo meldt het dagblad op basis van ingewijden. De ingreep zou het gevolg zijn van minder bestellingen door opdrachtgever BMW. Met name de tijdelijke krachten moeten vrezen voor hun plek.

BMW laat naar verluidt tussen de 40.000 tot 60.000 auto's minder bouwen in Born ten opzichte van de 220.000 auto's dit jaar, aldus de krant. Door de recente stakingen bij Nedcar zou het productiedoel voor dit jaar al iets zijn verlaagd, waardoor in 2018 al afscheid wordt genomen van duizend van de 7.000 medewerkers.

Vakbondsbestuurder Hans Wijers van FNV kan de genoemde aantallen "noch bevestigen noch ontkennen". Wel weet hij dat er bij de autofabriek achter de schermen gekeken wordt naar nieuwe roosters voor 2019. Een woordvoerder van VDL Nedcar was niet direct bereikbaar voor commentaar.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.