Druk weer even van de ketel bij Saab

Saab-fabriek in Trollhättan
Bijna dagelijks kunnen we wel een bericht over de soap rondom Saab plaatsen en vandaag is er voor de verandering goed nieuws. Swedish Automobile N.V., verwacht op korte termijn de salarissen te kunnen betalen dankzij een aandelenuitgifte.

Swedish Automobile gaat ongeveer 5 miljoen aandelen uitgeven aan GEM Global Yield Fund. Er is al een financieringsovereenkomst van 150 miljoen Euro met het investeringsfonds gesloten. Hoeveel aandelen er exact uitgegeven gaan worden en wat de prijs per aandeel zijn wordt in de komende dagen bekend. Met de kapitaalinjectie kan de Zweedse autobouwer de 1.600 werknemers die nog salaris dienen te ontvangen uit betalen.

Daarmee wendt het bedrijf opnieuw een dreigend faillissement af, vakbond Unionen wilde immers namens een groot aantal getroffen werknemers betalingsverzoeken aan Saab sturen. Als het bedrijf niet binnen zeven dagen aan dergelijke verzoeken voldoet, kan het faillissement van het bedrijf door de vakbond worden aangevraagd. Werknemers die een betalingsverzoek hebben ingediend kunnen bij een mogelijk faillissement aanspraak maken op een door de staat beschikbaar gesteld noodfonds.

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.