Dongfeng T1EV is elektrische Renault

En dat is drie

Dongfeng T1EV

Het Chinese Dongfeng heeft in China de T1EV op de markt gebracht, een kleine EV waarvan de technische basis afkomstig is van Renault.

Eerder dit jaar stelde Renault de K-ZE aan de wereld voor, de uiteindelijke productieversie van de K-EV Concept. De K-ZE is in feite een volledig elektrische variant van de Kwid met een aangepaste snuit. Van die kleine elektrische Kwid heeft Dongfeng nu zijn eigen versie klaarstaan: de T1EV.

Geen zorgen, Dongfeng heeft de elektrische Fransman niet onder het kopieerapparaat gelegd. De K-ZE en zijn Dongfeng-broertje zijn namelijk door de alliantie Renault-Dongfeng ontwikkeld en dus hebben de Chinezen net zoveel recht op de kleine EV. De versie van Dongfeng draagt wél een eigen neus om zich van zijn Renault-familielid te onderscheiden, zo blijkt uit de afbeelding die Dongfeng vrijgeeft van de matroze gekleurde T1EV.

De 3,7 meter lange T1EV heeft een 26,8 kWh accupakket in de bodem, volgens Dongfeng genoeg om een NEDC-bereik van 271 kilometer kunnen halen. Op de vooras is een elektromotor gemonteerd die 45 pk en 125 Nm opwekt. Dongfeng en Renault hebben samen nog Venucia in China, een ander merk dat óók een versie van het elektrische kleintje krijgt. Ook dat model is al eens in beeld verschenen.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.