Venucia e30 is eerder dan het origineel

Renault K-ZE, maar dan anders

Venucia E30 Renault K-ZE
Venucia E30 Renault K-ZEVenucia E30 Renault K-ZEVenucia e30Renault K-EVVenucia e30Venucia e30Venucia e30

Het Chinese Venucia parkeert deze e30 op de beursvloer van Shanghai, een uiterst compact EV'tje met een officieel nog niet onthulde auto als origineel.

Venucia, een joint-venture die Nissan in China heeft met Dongfeng, geeft een eerste afbeelding vrij van zijn nieuwe e30. Onlangs liet Renault weten dat het in Sjanghai de productieversie van de K-EV toont, in feite een volledig elektrisch cross-overtje op basis van de Kwid, een model dat Renault voert in onder meer Zuid Amerika en India. Renault heeft de productieauto nog niet uit de doeken gedaan, maar dat is wel de auto die Vencucia als basis gebruik voor zijn compacte nieuwkomer.

De e30 krijgt een eigen snuitje aangemeten, maar in hoeverre dat afwijkt van de definitieve versie van de Renault K-EV, valt natuurlijk nog te bezien. Net als zijn Renault-broertje moet de e30 zo'n 250 kilometer ver kunnen komen op een lading (NEDC).

Momenteel heeft Venucia al een auto met de naam e30 in het gamma. Dat is in feite niets meer dan een vorige generatie Nissan Leaf met eigen beeldmerken (foto 3 t/m 5). Voor deze tweede generatie laat het bedrijf de Leaf vallen en kiest het dus klaarblijkelijk voor een kleiner model. Deze e30 is niet het enige shownieuws van Venucia. Het bedrijf toonde onlangs namelijk een teaser van een nieuwe SUV die op de Chinese beursvloer moet debuteren. Daarover later meer.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.