Dít is de elektrische Dacia Spring Electric Concept!

Voorbode op budget-EV

Dacia Spring Electric Concept
Dacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric ConceptDacia Spring Electric Concept

Dacia brengt in 2021 een zeer compacte elektrische auto op de markt. Met deze Spring Electric Concept  geven de Roemenen een goede indicatie wat we van die elektrische stadsauto kunnen verwachten.

Renault heeft de Twizy, de Zoe en straks ook een volledig elektrische versie van de Twingo in het segment van de compacte EV's. Zustermerk Dacia kan op EV-vlak niet achterblijven, maar een Zoe met Dacia-badges zou logischerwijs te kostbaar worden. Groupe Renault heeft een oplossing bedacht. De Renault City K-ZE, een kleine elektrische auto die Renault in China verkoopt, komt vermomd als Dacia naar Europa!

Deze Spring Electric Concept is namelijk niets anders dan een Renault City K-ZE waarover het Roemeense bedrijf zijn eigen sausje heeft uitgegoten. De Spring Electric Concept is 3,73 meter lang en heeft een WLTP-bereik van 200 kilometer. Dat zijn de enige officiële cijfers die Dacia prijsgeeft. De Renault City K-ZE die sinds vorig jaar in China wordt verkocht, heeft een 26,8 kWh accupakket en heeft een 45 pk elektromotor die de voorwielen aandrijft. De wielbasis bedraagt 2,42 meter.

Leuk weetje: de Renault City K-ZE is niet de enige variant van de compacte EV. Venucia verkoopt 'm namelijk als e30 en ook Dongfeng heeft een eigen versie van de stads-EV. In 2021 moet de compacte elektrische Dacia op de markt komen. Renault belooft dat het de goedkoopste elektrische auto van Europa wordt, en dat klinkt veelbelovend.

PRIVATE LEASE Dacia

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.