Dacia investeert 100 miljoen euro in productie en modellen

Roemeense fabriek produceert dadelijk 50.000 extra auto’s

Fabriek Mioveni Dacia Duster productie Renault tes
Fabriek Mioveni Dacia Duster productie Renault tesFabriek Mioveni Dacia Duster productie Renault tesFabriek Mioveni Dacia Duster productie Renault tesFabriek Mioveni Dacia Duster productie Renault tesDacia Duster

De algemeen directeur van Dacia heeft bekendgemaakt dat het Roemeense merk de komende tijd flink gaat investeren in zijn fabrieken en in de uitbreiding van het modellengamma. De Duster zou binnenkort wel eens gezelschap kunnen krijgen.

De grote baas van Dacia, Christophe Dridi, laat aan het Roemeense News.ro weten dat het bedrijf binnen zeer korte tijd 100 miljoen euro pompt in de productie van meer en nieuwe auto’s. Een kwart van dit bedrag krijgt Dacia door de overheid in de schoot geworpen, de overige 75 miljoen euro legt de fabrikant zelf neer. Een groot deel van de investering gaat naar de Roemeense Mioveni-fabriek. Daar zagen vorig jaar net iets meer dan 313.000 Dacia’s het levenslicht, vanaf volgend jaar september moet de jaarlijkse productie op 400.000 stuks uitkomen. Driehonderd Roemenen zouden hierdoor een arbeidsplaats in de fabriek kunnen bemachtigen.

Prettig vooruitzicht voor de lokale economie dus, maar ook ons belooft Dridi tussen neus en lippen door goed nieuws. Hij noemt de Duster met een wereldwijde verkoop in 44 landen 'het grote succes' en belooft ons dat “succes door te zetten met enkele ‘zussen’ erbij”. De CEO schetst de mogelijkheid dat we mogelijk met een compactere of juist riantere variant van de cross-over gaan kennismaken. Naar verluidt staan er eerst een (ver)nieuw(d)e Sandero en Logan op de agenda.

PRIVATE LEASE Dacia

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.