Cupra Formentor krijgt 450 pk sterke vijfcilinder

Sneller naar de 100 km/h dan een 911 Carrera S of GTS

Cupra Formentor Abt
Cupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor AbtCupra Formentor Abt

De Cupra Formentor krijgt de beschikking over een van Audi afkomstige vijfcilinder die maar liefst 450 pk levert. Helemaal origineel is het niet, want voor de extra heftige aandrijflijn moet je een bezoek brengen aan de Duitse tuner Abt.

Cupra levert de Formentor in Nederland momenteel alleen met 204 pk en 245 pk sterke 1.4 TSI e-Hybrid-aandrijflijnen. De Formentor is in Nederland nu dus altijd een plug-in hybride, hoewel het merk tot vorig jaar ook een stekkerloze versie met een 310 pk sterke 2.0 TSI leverde. Elders in de wereld bestaat de Cupra Formentor ook als tot een oplage van 7.000 stuks gelimiteerde VZ5, de absolute topversie met de van Audi afkomstige 2,5-liter benzinemotor. Inderdaad, een vijfcilinder! Die machine levert in de Formentor VZ5 390 pk en 480 Nm, maar wordt door de heren en dames van tuner Abt maar al te graag opgepompt.

Abts versie van de Cupra Formentor VZ5 is maar liefst 450 pk en 530 Nm sterk. Met zijn extra spierkracht dendert de Formentor-met-vijfpitter in 3,9 seconden naar een snelheid van 100 km/h. Sneller dus dan een Porsche 911 Carrera S of GTS. Een Formentor VZ5 zonder motorische aanpassingen heeft 4,2 tellen nodig voor die 0-100-sprint. De topsnelheid van Cupra's door Abt aangepaste Formentor VZ5 ligt op 270 km/h.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum