Chevrolet trekt blik nieuwkomers open

Guangzhou als podium

Chevrolet China
Chevrolet ChinaChevrolet Monza teaserChevrolet ChinaChevrolet ChinaChevrolet ChinaChevrolet China

Chevrolet heeft in China een blik nieuwkomers opengetrokken. De autobeurs die deze week in Guangzhou zijn poorten opent, is het podium waarop het merk zijn nieuws aan de wereldpers voorstelt.

De eerste nieuwkomer is een concept-car die de naam FNR-CarryAll draagt. Het is niet de eerste keer dat Chevrolet in China excentrieke showauto's met 'FNR' in de naam presenteert, deze FNR Concept en deze FNR-X Concept gingen de FNR-CarryAll namelijk al voor. 'CarryAll' werd door Chevrolet in 1935 al toegepast en wel op de Suburban Carryall.

Volgens Chevrolet is het ontwerp van de FNR-CarryAll Concept geïnspireerd op dat van de Camaro. Mooie marketingpraat. De concept-car zou getekend zijn volgens een nieuwe designtaal, een huisstijl die Chevrolet in de toekomst op al zijn SUV's wil toepassen. De auto is 5 meter lang, 2,26 meter breed en 1,69 meter hoog. Tussen de voor- en achteras bevindt zich een afstand van 2,87 meter. De auto vertoont zeer sterke overeenkomsten met de eerder dit jaar gepresenteerde nieuwe Chevrolet Blazer. We mikken er dan ook op dat de FNR-CarryAll niets meer dan een voorbode is van een langere, Chinese versie van die SUV. Natuurlijk is de auto volgehangen met typische conceptglimmers. 22-inch lichtmetaal en een uit koolstofvezel vervaardigd dak zijn zaken die we niet op de productieversie zullen terugzien.

Monza

Dan is er de Monza RS, een sportieve versie van de hagelnieuwe Monza, waarvan Chevrolet het beeldmateriaal nog even onder de pet houdt. Vanochtend schreven we al over de nieuwe sedan die een trede boven de Cruze Sedan een plekje krijgt op de statusladder. Deze RS-versie draagt sportiever spoilerwerk en RS-logo's en is rondom voorzien van zwarte accenten, aldus Chevrolet. De reguliere basisversie van de auto, die zijn technische basis deelt met de vorige generatie Astra, konden we je eerder vandaag al laten zien.

Redline

Meer nieuws komt in de vorm van de Malibu XL Redline. De in 2016 op de Noord-Amerikaanse markt gebrachte Chevrolet Malibu heet in China Malibu XL omdat hij naast het vorige model wordt verkocht. Deze Redline-versie is in feite de Chinese versie van de Malibu RS, een sportief aangeklede versie van de Malibu die onder andere over 18-inch lichtmetalen wielen, een zwarte grille, een achterspoiler en dubbele uitlaatpijpen beschikt. Chevrolet zegt verder Redline-versies van de Cruze, Equinox, Orlando en Traverse mee te brengen naar Guangzhou. Daarover later mogelijk meer.

Corvette C7.R Redline

Ook de Chevrolet Corvette ontkomt in Guangzhou niet aan een Redline-variant, al betreft het hier een auto die daadwerkelijk is doorspekt met uit de racerij afkomstige techniek, aldus Chevrolet. De Corvette heeft een 492 pk sterke 5,5 liter V8 onder de kap, extra krachtigere remmerij, racebanden van Michelin, heftig spoilerwerk en een opvallende livery.

 

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.