BYD verlegt focus naar enorme mondkapjesproductie

Ook desinfectiemiddelen

BYD-logo

BYD, het Chinese merk dat hier vooral bekend staat om haar elektrische auto's, heeft in korte tijd een enorme productie van mondkapjes en desinfectiemiddel opgezet. Daarmee wil het een belangrijke bijdrage leveren in de bestrijding van de coronacrisis.

Het Chinese BYD maakt van alles en nog wat; personenauto's, bussen, electronica en accupakketten. Daar is vanwege de coronacrisis een nieuwe industrie bijgekomen: mondkapjes. Toen in thuisland China het coronavirus fors begon huis te houden, tuigde BYD in een mum van tijd een nieuwe productielijn voor mondkapjes op. Naar eigen zeggen produceert men inmiddels vijf miljoen mondkapjes per dag. BYD heeft met een team van drieduizend man de afgelopen maanden keihard gewerkt om de productie op te zetten en zegt zelfs voor 90 procent de machines hiervoor zelf te hebben ontwikkeld.

BYD verwacht dat de dagelijkse productie met een enorme snelheid verder groeit. Men bouwt er vijf tot tien machines per dag bij en daardoor kan de productie van mondkapjes dagelijks (!) met 400.000 toenemen. Daarnaast is een ander team binnen BYD in de tussentijd aan de slag gegaan met de vervaardiging van desinfectiemiddelen. Die zit volgens de Chinezen inmiddels op 300.000 flacons per dag.

PRIVATE LEASE BYD

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.