BYD pakt uit in Sjanghai

Concept én nieuw SUV op het podium

BYD Song Pro en Concept
BYD Song Pro en ConceptBYD Song Pro en ConceptBYD Song Pro en ConceptBYD Song Pro en ConceptBYD Song Pro en Concept

Het Chinese Build Your Dreams (BYD) brengt een nieuwe SUV én een ogenschijnlijk indrukwekkende concept-car mee naar Auto China.

BYD brengt een gelikt ogend studiemodel naar Auto China, een concept-car die volgens diverse Chinese media 4,6 meter lang en slechts 89 centimeter hoog is. De auto krijgt naar verluidt een plug-in hybride aandrijflijn die bestaat uit een geblazen 2,0-liter benzinemotor en een elektrokrachtbron. Er zou zelfs een ruim 500 pk sterke variant beschikbaar komen. Vooralsnog moeten we het met speculaties doen.

Dan is er de Song Pro, een nieuwe SUV waarvan BYD ook nog maar weinig vrijgeeft. Wél weten we dat deze volgens designtaal Dragon Face 2.0 getekende SUV 4,66 meter lang, 1,86 meter breed en 1,7 meter hoog is. De wielbasis bedraagt 2,71 meter. Bovenaan de motorenlijst staat een 1,5-liter turbokrachtbron, die in zijn sterkste vorm 184 pk levert, maar ook beschikbaar komt met 154 pk. Daarnaast staat een 151 pk sterke versie van dezelfde viercilinder op de rol, maar dan een die samenwerkt met een elektromotor. Deze plug-in hybride versie zou in totaal 184 pk leveren.

De Song Pro is met zijn doorlopende lichtbalk, agressieve snuit en opvallende D-stijl een SUV die helemaal aan het heersende modebeeld voldoet. In Europa hoeven we de auto natuurlijk niet te verwachten. Is dat een gemis?

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.