BYD lanceert elektrische deeltaxi

Ruimtelijk én elektrisch

BYD D1

Het Chinese equivalent van Uber heeft samen met autofabrikant Build Your Dreams (BYD) een elektrische auto ontwikkeld die puur en alleen als taxi dienst gaat doen. De ruimtelijk elektrische hatchback draagt de naam D1.

BYD en taxidienst Didi hebben samen een elektrische auto ontwikkel die door Didi ingezet gaat worden: de D1. Volgens diverse Chinese media is de BYD D1 4,39 meter lang. Zijn hoogte van 1,65 meter moet voor genoeg interieurruimte zorgen. De D1 is uitgerust met schuifdeuren om in- en uitstappen in drukke stadscentra net even eenvoudiger te maken.

BYD D1

BYD D1

De BYD BD1 heeft een 136 pk en 180 Nm sterke elektromotor die de voorwielen aandrijft. Die elektromotor helpt de dik 2 ton wegende D1 aan een topsnelheid van 130 km/h. Volgens de NEDC-cyclus moet de D1 daar 418 kilometer ver mee kunnen komen. De auto is volgestampt met sensoren en hardware waarmee autonoom (niveau 2) kan worern gereden. Het interieur is erg eenvoudig van opzet, maar oogt met onder meer zijn houtafwerking niet bijzonder kaal. Over de gehele breedte van het dashboard loopt een ventilatieopening en achter het stuurwiel zit een klein display waarop essentiële informatie wordt weergegeven. Centraal op het dashboard is een losstaand infotainmentdisplay geplaatst. Tussen de voorstoelen zit een knoppeneiland en een inductielader voor smartphones. Inzittenden op de achterbank hebben niet alleen een uitklapbare bekerhouder en twee USB-poorten, ook kan er vrolijk gestaard worden naar een voor de neus van elke passagier geplaatst infotainmentscherm. Uitgebreidere technische specificaties zijn vooralsnog niet beschikbaar.

 

 

PRIVATE LEASE BYD

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.