BMW X5 M toont ‘horizontale’ grille

In strijd tegen de M-strepen

BMW X5 M spyshots

De gefacelifte BMW X5 M kwam al tweemaal eerder voorbij, maar vandaag kunnen we voor het eerst een blik werpen op de horizontale lamellen van zijn grille. Die zullen niet bij iedereen in goede aarde vallen.

Typisch is dat: er is een facelift van een belangrijk model onderweg, maar juist het sportieve topmodel komt keer op keer in gecamoufleerde vorm voorbij. Driemaal om precies te zijn, waarbij hij telkens vrij stevig was afgeplakt. Dat is nog steeds zo, maar toch krijgen we bepaalde onderdelen vandaag beter dan ooit te zien. Daartoe rekenen we de voorbumper, maar zeker ook de grille. Die krijgt, net als eerder bij de M3 en M4 en straks bij de M2, horizontale lamellen in plaats van de dubbele verticale exemplaren van het huidige model. Ook de vorm van de grille verandert, waarbij de ‘nieren’ nu eens niet groter lijken te worden. Daar waar we bij de grille nog twijfelen, worden de koplampen gegarandeerd wat kleiner dan nu het geval is.

Het kan goed zijn dat BMW voor horizontale lamellen kiest om Mercedes-Benz dwars te zitten, dat immer juist op de AMG-modellen tegenwoordig voor verticale spijlen gaat. Wij hebben echter nog een theorie, en dat is dat BMW op deze manier hoopt om de trend van de plastic M-strepen (niet kopen) een halt toe te roepen. Gegarandeerd tevergeefs, overigens, want liefhebbers van dit vaak aan Aquafresh gerelateerde accessoire hebben al lang en breed laten zien dat ze zich niet laten tegenhouden door zoiets banaals als omstandigheden.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.