BMW X5 - Eerste kennismaking

Uitgebreid aangepakt, maar niet heftig anders

70 reacties

Video

De gefacelifte BMW X5 van 2023 heeft niet alleen een andere neus, maar ook een stevig gemoderniseerd interieur en nieuwe aandrijflijnen. In deze video lopen we er een rondje om heen en vertellen we je alles over de vernieuwde SUV.

De facelift die de BMW X5 en X6 ondergaan is niet zo ingrijpend als die van de X7 vorig jaar. Geen front met over twee lagen verspreide verlichting dus, maar wél plattere koplampen met een andere indeling en nieuw bumperwerk rondom. Het xLine-pakket is standaard op de X5 en geeft hem een chiquer voorkomen dan de X6 die standaard M Sport-aan­kleding heeft. Het SUV-tweetal maakt kennis met BMW Operating System 8 en dat betekent dat het digitale instrumentarium en het infotainmentscherm voortaan samen een geheel vormen. De xDrive45e-plug-in heet voortaan xDrive50e en is veel krachtiger dan voorheen. Hij komt tot ruim 110 km ver op enkel elektrokracht. Alle overige motoren , de zescilinders en de V8 van de M60i, zijn voortaan mild-hybrides.

Alle vernieuwingen komen niet alleen in deze video uitgebreid aan bod, eerder publiceerden we al dit artikel over de gefacelifte X5 (en X6). De prijzen zijn inmiddels eveneens bekend. De vernieuwde BMW X5 begint als xDrive50e bij iets meer dan €96.000, later volgen meer uitvoeringen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum