BMW: 'We hoeven niet met elke trend mee te doen'

Geen pick-up voor BMW

BMW X7 Pick-Up
BMW X7 Pick-UpBMW X7 Pick-UpBMW X7 Pick-UpBMW X7 Pick-UpBMW X7 Pick-Up

Net als Audi voelt ook BMW er vooralsnog bijzonder weinig voor om een pick-up aan zijn leveringsgamma toe te voegen. Dat zegt BMW's designbaas Adrian van Hooydonk tegen de BMW-adepten van BMWBlog.

Onlangs zei Audi in gesprek met AutoWeek dat er momenteel geen plannen op tafel liggen om zich in een van de met name in de Verenigde Staten o zo populaire pick-up-segmenten te begeven. Verder is het niet voornemens om het pick-up vat aan te boren, zo zegt hoofdontwerper Adrian van Hooydonk tegen BMWBlog.

'Een pick-up  is niet iets dat typisch bij BMW past. We hoeven niet met elke trend mee te doen", aldus Van Hooydonk. Daarbij zegt BMW's designbaas dat het bepaald soort model niet slechts kortstondig wil voeren. "Als we in een segment duiken, dan willen we ons daarop voor de lange termijn storten." Daarmee lijkt BMW er enigszins voor te vrezen dat een pick-up een eenmalige exercitie kan zijn. Ongetwijfeld kan BMW zich het lot van de X-klasse van Mercedes-Benz herinneren, een pick-up op basis van de Nissan Navara die slechts van 2017 tot en met 2020 in productie was. De auto leverde Mercedes-Benz geen succes op.

Medio 2019 liet BMW eens een tot pick-up omgebouwde X7 zien, met de traditionele open laadbak. Die BMW X7 Pick-Up kwam tot stand dankzij stagiairs van BMW Group die met BMW's afdeling die concept-cars produceert hebben samengewerkt. Die komt er dus niet. Evenals Audi houdt BMW zich - in tegenstelling tot Mercedes-Benz - niet bezig met bedrijfswagens. Dat Mercedes-Benz het wél en Audi en BMW niet aandurfden om met een pick-up te komen, is wat dat betreft logisch.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.