BMW M3 sedan laat meer zien

BMW M3 Sedan
BMW M3 SedanBMW M3 SedanBMW M3 SedanBMW M3 SedanBMW M3 SedanBMW M3 SedanBMW M3 SedanBMW M3 SedanBMW M3 SedanBMW M3 Sedan
BMW doet het rustig aan met z'n M3: het merk pulkt maar heel langzaam de camouflage van z'n supersedan af. Op de Nordschleife bereikte de Beemer een nieuw stadium van naaktheid.

Het grote nieuws bevindt zich onder de kap. De M3 neemt namelijk afscheid van de atmosferische V8 en keert terug naar de zes-in-lijn. Maak je geen zorgen over het vermogen, want dat ligt minimaal op het niveau van dat van de huidige M3 (420 pk). Wij zetten echter in op 450 pk, omdat ook de Audi RS4 en RS5 zo veel pk's mobiliseren. De Mercedes C 63 AMG zit daar met z'n 457 pk zelfs nog iets boven.

Qua vermogen zal de M3 dus niet echt voor een grote revolutie zorgen, maar op het gebied van gewichtsreductie zet BMW wel belangrijke stappen. De huidige sedan weegt dik 1.600 kilogram, maar door toepassing van met koolstofvezel versterkte plastics (CRT) wil BMW dit bij de nieuwe generatie laten dalen naar ongeveer 1.500 kilogram. De voordelen van het lagere gewicht zijn bekend: snellere acceleratie, betere rijeigenschappen en – tegenwoordig ook zeer belangrijk - een lager verbruik.

Schakelen gaat via een M DCT-automaat met dubbele koppeling of – zo lieten spyshots zien - een handgeschakelde zesbak. Keramische remmen verschijnen op de optielijst. We verwachten dat de M3 op z'n vroegst in 2013 debuteert. Het zou echter ook zo maar eens 2014 kunnen worden voor we de snelste Dreier kunnen verwelkomen.

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum