BMW gaat draadloos laden

Vanaf 2018 beschikbaar op 530e

BMW gaat draadloos laden
BMW gaat draadloos ladenBMW gaat draadloos ladenBMW gaat draadloos ladenBMW gaat draadloos ladenBMW gaat draadloos laden
Draadloos laden voor telefoons kennen we al enige tijd, maar draadloos laden voor (deels) elektrische auto's wil maar moeizaam van de grond komen. BMW wil daar vanaf 2018 verandering in brengen.

In dat jaar moet het draadloze laden namelijk als optie beschikbaar komen op de 530e. De plug-in hybride variant werd meteen bij de introductie van de 5-serie gepresenteerd en beschikt over de aandrijflijn die we kennen van de in Nederland vrij populaire 330e.

Het laden geschiedt via een basisstation dat op de oprit of in de garage kan worden gemonteerd. Een in de auto ingebouwde 'spoel' reageert op het exemplaar in dat station, waarna het laden van start gaat. Volgens BMW moet het accupakket de hybride 5-serie in 3,5 uur weer volgeladen kunnen worden op deze manier, wat bij deze auto een elektrische reikwijdte van maximaal 50 kilometer betekent. Om het juist positioneren van de auto te vergemakkelijken, krijgt ook de parkeerhulp een upgrade die het laadstation herkent en in het scherm weergeeft hoe de bestuurder de basis moet benaderen.

BMW is overigens niet het enige merk dat actief bezig is met draadloos laden. Mercedes-Benz zou het op korte termijn gaan aanbieden op de Amerikaanse S 550e en Toyota is in Japan al sinds 2012 bezig met zo'n systeem.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.