BMW 'Eind 2019 500.000 i-modellen verkocht'

'Jaarlijkse groei van 20 procent niet ambitieus genoeg'

BMW i3 en i3s (facelift 2017)
BMW wil over twee jaar in totaal zo'n 500.000 i-modellen op de weg hebben gezet. Een verdubbeling van het huidige aantal.

Dat zegt BMW-topman Harald Krüger tegen het Duitse Wirtschafts Woche. Onlangs maakte BMW bekend dat het in heel 2017 100.000 i-modellen aan de man heeft gebracht. Daarmee stond de complete productieteller van BMW's i-afdeling op 'meer dan 200.000' stuks. Over twee jaar moet dat aantal ruim verdubbeld zijn.

Krüger verwacht dat de verkoop van BMW's geëlektrificeerde modellen volgend jaar een grote vlucht zal nemen. "Een jaarlijkse groei van 20 procent is niet ambitieus genoeg", meent de topman.

In 2025 wil BMW 25 geëlektrificeerde modellen in zijn gamma hebben. Tussen die 25 modellen zitten er twaalf die ook volledig elektrisch aangedreven zijn. Een deel van die nieuwkomers is al bekend. Volgend jaar brengt BMW de i8 Roadster op de markt, terwijl een jaar later een volledig elektrische Mini om de hoek komt kijken. Voor 2020 staat een elektrische variant van de X3 gepland, terwijl de autonome productieversie van de indrukwekkende iNext in 2021 op de markt verschijnt.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.