BMW 3.0 CSL Hommage R onthuld

Retro-knipoog naar 3.0 CSL

BMW 3.0 CSL Hommage R onthuld
BMW 3.0 CSL Hommage R onthuldBMW 3.0 CSL Hommage R onthuldBMW 3.0 CSL Hommage R onthuldBMW 3.0 CSL Hommage R onthuldBMW 3.0 CSL Hommage R onthuld
Het komende weekend staat weer volledig in het teken van het Concours d'Elegance in Pebble Beach. BMW trapte af met de M4 GTS Concept maar we treffen er ook een bijzondere knipoog naar het verleden aan met de 3.0 CSL Hommage R.

Bij BMW houden ze wel van retro-ontwerpen. In 2008 zagen we de M1 in een moderne jas terugkeren en in 2011 werd de 328 uit de jaren dertig van een eigentijdse verpakking voorzien. Eerder dit jaar zagen we de 3.0 CSL Hommage al een eerbetoon brengen aan de 3.0 CSL uit de jaren zeventig. Voor Pebble Beach is die laatste omgetoverd tot circuitkoning.

De 3.0 CSL Hommage R viert de 40e verjaardag van BMW Motorsport in de Verenigde Staten, maar ook de race-successen van de 3.0 CSL in 1975 worden in de spotlight gezet. De destijds succesvolle scheurneus was in de inmiddels iconische M-livery uitgevoerd. De Hommage R die we vandaag zien, heeft een soortgelijk exterieur meegekregen.

Het interieur is net zo excentriek als het binnenste van de eerder getoonde 3.0 CSL Hommage, compleet met een uitgebreid head-up display dat op het glas van de helm van de coureur wordt geprojecteerd.

Nagenoeg het hele interieur is vervaardigd uit koolstofvezel. Wel vinden we hout rond het futuristische instrumentenpaneel, ook de oer-3.0 CSL had een dergelijke aankleding. In feite hebben we gewoon de 3.0 CSL Hommage in een ander kleurtje te pakken, maar het is wel erg lekker om naar te kijken.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.