BMW 3-serie uitgerekt voor China

Extra centimeters

BMW 3-serie Li (China)

De nieuwe 3-serie is nu ook voor de Chinese markt gepresenteerd. De sedan krijgt daar enkele centimeters extra tussen zijn voor- en achteras.

In oktober maakten we kennis met de nieuwe 3-serie (G20), een auto die op de Europese markt 4,71 meter lang is en een wielbasis heeft van 2,85 meter. Daarmee groeide de 3-serie zo'n 10 centimeter in de lengte ten opzichte van z'n voorganger. De wielbasis nam met 4 centimeter toe. Nu heeft BMW ook de voor China bestemde verlengde variant gepresenteerd: de 3-serie Li.

De 3-serie Li is 4,83 meter lang en dat betekent dat de Chinese Dreier in totaal 12 centimeter langer is dan de Europese versie. De afstand tussen de wielen bedraagt 2,96 meter, 11 centimeter meer dan de afstand die zich bij de Europese 3-serie tussen de voor- en achteras bevindt. De extra ruimte komt vrijwel helemaal ten goede aan de achterpassagiers.

Op de foto's is de 3-serie uitgevoerd als 325Li, een versie met 184 pk sterke 2,0-liter turbomotor in de kap. Die viercilinder krijgt in Europa overigens de aanduiding 320i op zijn achterste. Deze verlengde 3-serie komt niet naar Nederland.

 

 

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.