'BMW 3-serie GT Concept in Parijs'

3-Serie GT
We hebben natuurlijk al een flinke tijd aan de prototypes kunnen wennen, maar BMW vindt het nu tijd dat wij eens officieel kennismaken met de 3-serie GT. En dus neemt het merk een concept-car van de auto mee naar de Autosalon van Parijs.

Dat meldt Autocar. De concept-car zal naar typische BMW-traditie weinig afwijken van de auto die uiteindelijk bij de dealers komt te staan. BMW mikt voor de introductie van de productieversie op de eerste helft van 2013 en het zou dus goed kunnen dat de definitieve auto pas volgend jaar op een autoshow debuteert. Onlangs lekte er natuurlijk al wel een foto van de productie van de 3-serie GT uit de fabriek in Leipzig.

De 3-serie GT komt op het platform van de 3-serie te staan, maar de auto krijgt een langere wielbasis. Reken op 2,85 tot 2,90 meter, waar de 'gewone' Drie het bij 2,81 meter voor gezien houdt. Die extra centimeters zorgen voor extra ruimte voor de passagiers. Dat komt goed uit, want net als de 5-serie GT moet de 3-serie GT een auto worden voor de mensen die net wat meer ruimte en een iets hogere instap willen.

Onder de kap komen uiteraard motoren te liggen die we al uit de gewone 3-serie kennen. Het motorenaanbod zal waarschijnlijk iets kleiner zijn, maar reken in ieder geval op een 2,0-liter turbobenzinemotor en een 3,0-liter zescilinder turboblok. Daarnaast is er zonder twijfel ook een 2,0-liter turbodiesel. Een M-versie? Die komt er uiteraard niet.

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum