'Automobilist rijdt door op gladde banden'

Bandentest
Automobilisten stellen steeds vaker het onderhoud van hun auto uit en en blijven rondrijden met banden waar nauwelijks nog profiel op zit. Daarvoor heeft Luc van Bussel, directeur van The Alwaysbemobile Company (moederbedrijf van bandenspecialist Profile Tyrecenter), donderdag gewaarschuwd.

''Door de crisis stellen mensen deze bestedingen uit, het gaat snel om 300 à 400 euro voor vier banden. De veiligheid van de Nederlandse weggebruikers komt daarmee in gevaar'', zegt Van Bussel. Volgens hem rijdt op dit moment bijna een derde van de auto's op te gladde banden. Dat komt neer op in totaal 2,4 miljoen auto's.

Profile Tyrecenter zag de omzet het afgelopen jaar met 13 procent teruglopen. De particuliere bandenmarkt in Nederland kromp in 2012 met 20 procent.

Brancheorganisatie Bovag bevestigt het beeld dat automobilisten steeds langer doorrijden op gladde banden. ''Mensen zijn inderdaad een stuk terughoudender met onderhoud. Dat zien we aan de omzetten in de werkplaatsen die teruglopen'', aldus een woordvoerder.

Volgens hem moeten automobilisten niet afgaan op de APK-keuring voor de beoordeling van de staat van de banden. ''De banden van auto's die met de hakken over de sloot door de APK gaan, zijn na 2 jaar echt wel versleten'', stelt de zegsman.

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.