Aurus Senat nu ook als Convertible

Statig en dakloos

Aurus Senat Convertible
Aurus Senat ConvertibleAurus Senat ConvertibleAurus Senat ConvertibleAurus Senat ConvertibleZiS 115

Het Russische Aurus komt met een opengewerkte versie van zijn Senat. De auto lijkt vooralsnog alleen gebruikt te gaan worden voor staatsceremonies.

Aurus is verantwoordelijk voor de staatslimousine van de Russische president Vladimir Poetin en de civiele variant van die auto: de Senat. Ook op MPV-gebied heeft het bedrijf een interessante auto op de prijslijst staan: de Arsenal. Het portfolio van Aurus wordt nu uitgebreid met een derde variant: deze opengewerkte Senat 'Convertible'.

Deze immense cabriolet, die net als de Arsenal zijn basis deelt met de Senat, is alleen bedoeld voor parades en andere ceremonies waarbij hoge Russische heren vervoerd moeten worden. De Senat 'Convertible' heeft een aangepast onderstel waarbij rekening is gehouden met een belangrijke passagier die zo nu en dan rechtop gaat staan. De auto ligt verder twee centimeter dichter boven asfalt. Volgens Aurus is de Senat Convertible in twee jaar ontwikkeld. Onder andere de dorpels en de bodemplaat zijn volgens Aurus verstevigd. Verder zegt Aurus dat het de transmissie heeft aangepast. Deze herziene automaat zou soepeler moeten schakelen waardoor er minder schokken voelbaar zouden moeten zijn. In een speciale 'ceremonie-modus' is de topsnelheid van de auto beperkt tot 20 km/h. De ophanging is in die modus extra zacht. Prettig als je overeind staat.

In de neus ligt een 4,4-liter grote V8 die 598 pk opwekt. Daarmee sprint het 3,5 ton wegende gevaarte in 6 seconden naar een snelheid van 100 km/h. De automaat is een exemplaar met negen verzetten. De koets van de auto zou niet geïnspireerd zijn op modellen van Rolls-Royce, maar op de ZIS 115, de gepantserde versie van de ZIS 110 die voor Joseph Stalin werd gebruikt.

Er bestaan momenteel drie exemplaren van de Auris Convertible. Twee daarvan worden daadwerkelijk gebruikt, het derde exemplaar is een reserveauto. Aurus heeft nog niet besloten of er, net als van zijn toplimo, ook civiele versies komen.

Foto's: RIA

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.