'Audi E-tron krijgt grotere actieradius in 2022'

Nieuwe accu, efficiëntere aandrijflijn

Audi E-tron

De Audi E-tron was het eerste volledig elektrische productiemodel uit Ingolstadt. Hij kwam in 2019 op de markt en daarom is het binnenkort tijd voor een update. Naar verluidt wil Audi vooral de actieradius van zijn elektrische top-SUV verbeteren.

Tegenover het Britse Autocar bevestigen anonieme bronnen binnen Audi dat de E-tron en de E-tron Sportback in de tweede helft van 2022 worden bijgepunt. Daarbij zet het merk vooral in op een verbeterde efficiëntie en een daarbij behorende grotere actieradius. Audi mikt op 600 kilometer, fors meer dan de 436 kilometer van de huidige E-tron 55 Quattro. Om dat doel te bereiken krijgt de auto onder meer een 'nieuwe accu', zuinigere elektromotoren en een geoptimaliseerde elektrische architectuur, waarmee de SUV bijvoorbeeld meer energie terug moet kunnen winnen bij het remmen. Heel specifiek wordt het allemaal vooralsnog niet, maar de voorgestelde verbeteringen klinken aannemelijk.

De Audi E-tron moet het na zijn facelift nog uitzingen tot 2025. Ingolstadt heeft een hele waaier aan elektrische modellen op de planning staan, dus simpelweg de naam 'E-tron' zonder extra toevoeging zal tegen die tijd ook niet meer voldoen. De E-tron lijn bestaat nu uit de E-tron, E-tron Sportback, E-tron GT en Q4 e-tron, die er ook is als Sportback. Eind 2022 komt daar de Q6 e-tron bij, al komt deze volgens een hooggeplaatste bron binnen Audi onder de E-tron te staan. "Hij is kleiner, ongeveer het formaat van de Q5", aldus de bron. "Maar het platform zorgt ervoor dat de ruimte in het interieur vergelijkbaar is met de huidige Q7." De Q6 e-tron komt, net als de eveneens op stapel staande A6 e-tron, op het in samenwerking met Porsche ontwikkelde nieuwe modulaire PPE-platform te staan.

Het is in die lijn mogelijk dat de opvolger van de E-tron, die rond 2025 moet verschijnen, Q8 e-tron gaat heten. Dat blijft echter nog koffiedik kijken. Zoals het er nu naar uitziet moet de E-tron in ieder geval nog een aantal jaartjes mee.

PRIVATE LEASE Audi e-Tron

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum