Audi belicht toekomstplannen

Vanaf 2018 jaarlijks model met elektro-aandrijving

Audi belicht toekomstplannen
Audi heeft tijdens zijn Algemene Vergadering een lichtje geschenen op de toekomstplannen van met merk met de vier ringen.

Rupert Stadler - bestuursvoorzitter van Audi AG - heeft tijdens de vergadering een boekje open gedaan over wat we de komende jaren van Audi verwachten kunnen.

Het merk investeert dit jaar drie miljard euro in 'innovatie' en uitbreiding van het modellengamma. Dit jaar moeten in totaal 20 nieuwe of vernieuwde modellen op de markt verschenen zijn. De Q2 - we hebben er al digitaal kennis mee gemaakt - is er daar een van. Ook de gefacelifte A3 hoort bij die twintig. Audi werkt eveneens aan een compleet nieuwe A8, al zal die pas in 2017 op de markt verschijnen. Deze zal al over semi-autonome techniek beschikken. In 2025 moet de eerste volledig autonome Audi zijn gezicht laten zien.

Daarnaast zal Audi een nieuwe Q5 lanceren, een nieuwe generatie van de cross-over die in de tweede helft van dit jaar uit de nieuwe fabriek in het Mexicaanse San Hosé Chiapa zal komen rollen. Ook is Audi voornemens om in 2018 een sportieve elektrische cross-over te lanceren met een actieradius van meer dan 500 kilometer. Deze nieuweling moet in Brussel geproduceerd gaan worden. Vanaf 2018 zou er elk jaar een Audi met elektro-aandrijving gaan verschijnen.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (87) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.