Audi laat compacte modellen voor wat het is

Focus meer op grote luxemodellen

Audi Q2 epic

Audi wil in de toekomst meer geld verdienen met luxe auto's en kleinere instapmodellen uit productie halen. Audi besloot eerder al de A1 niet meer te bouwen, maar er komt ook geen opvolger van de Audi Q2, zegt topman Markus Duesmann in een interview met het Duitse Handelsblatt.

Duesmann verklaart dat Audi zijn modellengamma nog eens tegen het licht heeft gehouden en zich nog meer als premiummerk wil profileren. De Q2, die zes jaar geleden werd geïntroduceerd, wordt zonder opvolger uitgefaseerd omdat het model niet meer past in de ontwikkelingsplannen van het concern. "We geven prioriteit aan andere segmenten", aldus de topman. De Q2 werd in september 2020 nog gefacelift, het is nog niet bekend wanneer de productie ervan stopt. Vorig jaar werd al bekend dat Audi geen opvolger voor de A1 in de planning heeft.

Bij die keuze speelt ook het wereldwijde chiptekort een belangrijke rol. Moederbedrijf Volkswagen Group gebruikt de beschikbare chips het liefst voor de productie van de meer winstgevende luxemodellen. Grotere luxemodellen zijn ook populairder geworden doordat veel mensen zichzelf tijdens de coronapandemie wilden verwennen en er bij veel mensen meer geld op de spaarrekening kwam. "In de groep (Volkswagen Group, red.) proberen we het globale resultaat veilig te stellen. Daarom geven we prioriteit aan modellen met een hogere winstmarge", aldus Duesmann. Hij verwacht wel dat het aanbod van chips in de loop van het jaar zal verbeteren.

PRIVATE LEASE Audi A1

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (141) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum