Atlis XT gepresenteerd

Opgepast Rivian!

Atlis Motor Vehicle XT Pick-up

Het in de Noord-Amerikaanse staat Arizona gevestigde Atlis heeft zijn XT gepresenteerd, een volledig elektrische pick-up.

In november presenteerde het Amerikaanse Rivian de R1T, een volledig elektrische pick-up met ronduit indrukwekkende specificaties. Die auto moet rekenen op tegenstand uit eigen land. Atlis Motor Vehicles heeft namelijk de XT uit de doeken gedaan. De XT is een pick-up die op het zogenoemde 'XP Platform' is gebouwd, een basis waarmee het bedrijf naar eigen zeggen "[...] alles kan elektrificeren".

Atlis Motor Vehicles heeft nog niet alle specificaties vrijgegeven, maar de cijfers die wél bekend zijn, maken evengoed indruk. De pick-up komt beschikbaar met drie verschillende accupakketten, waarmee de XT 483, 644 of 805 kilometer ver komt op één lading. De capaciteit van de pakketten houdt het bedrijf nog even onder de pet. Wel weten we dat de topsnelheid van de snelste versie op 193 km/h ligt en dat een sprint vanuit stilstand naar een snelheid van 97 km/h (60 mph) in 5 tellen voorbij is. Het maximum trekgewicht van de krachtigste versie ligt op 15.875 kilo. Atlis Motor Vehicles gaat de XT met zowel achter- als vierwielaandrijving leveren. Het maximum laadvermogen ligt voor de sterkste versie op 2.268 kilo. Atlis geeft verder aan dat de laadbak, naar wens van de klant, 2 meter óf 2,43 meter lang is. De pick-ups komen beschikbaar als Extended Cab en als Crew Cab.

Vanbinnen bepalen vooral digitale displays het beeld. We zien een fors display op de middenconsole en ook achter het stuur heeft een scherm een plek gekregen. Aan weerszijden van dat laatste display zijn de beelden te zien die gemaakt zijn door op stokjes geplaatste camera's die als zijspiegels fungeren.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.