Alpina B5 naar Genève

Vroeg M5-alternatief

Alpina B5 naar Genève
Alpina laat weten de hagelnieuwe 5-serie onder handen te hebben genomen. Het eindresultaat heet B5 en staat deze week op de beursvloer van Genève!

Vorige week liet Alpina al weten de nieuwe B3 Biturbo S en B4 Biturbo S mee te brengen naar de grootste autobeurs van Europa, maar de BMW-liefhebbers hebben meer nieuws in het vat zitten. Zo trekt het bedrijf spoedig het doek van de B5, als vanouds Alpina's luxueuze alternatief voor de, nog niet bestaande, M5!

Alpina laat de nieuwe B5 in zowel sedan- als Touring-vorm al zien in een video. Het tweetal rolt nog in ingepakte toestand met de spierbierballen, al is de Alpina-receptuur inmiddels zo bekend, dat er weinig meer te raden valt. De B5's krijgen uiteraard Alpina's multispaaks lichtmetalen wielen en een naar tuningsmaatstaven subtiele bodykit mee.

De uitgaande B5 kennen we als inzending met een 600 pk sterke 4,4-liter grote V8 als kloppend hart. We verwachten dat de nieuwe B5 zijn technische basis met de M550i deelt, een auto met af-fabriek een 462 pk sterke V8 in het vooronder. De 600 pk van zijn voorganger zal de nieuwe B5 waarschijnlijk niet overtreffen, al zullen z'n prestaties wel degelijk nóg indrukwekkender zijn. Daar heeft de nieuweling van Alpina de nieuwe en lichtere basis van de nieuwe Fünfer voor te danken.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.