Aiways U5 komt in augustus naar ons land

Definitief in productietrim

Aiways U5

Terwijl Aiways’ nieuwe U6 Ion Concept de show steelt, wordt er meer duidelijk over de Europese uitrol van haar eerste productiemodel. De U5 komt iets later dan verwacht naar ons werelddeel.

Het in 2017 opgerichte Aiways laat namelijk weten dat het in augustus met de definitieve U5 naar Europa komt. Eerder werd voorspeld dat dit in april zou gebeuren, maar die deadline lijkt niet te worden gehaald. De U5 wordt de eerste elektrische SUV die het nieuwe Chinese merk in Europa gaat aanbieden. Nederland behoort tot het bonte gezelschap van Europese landen waar dit als eerste gaat gebeuren.

Verwacht geen dealerschappen of andere tastbare plekken; Aiways verkoopt/least zijn auto’s uitsluitend via het internet. De Aiways U5 heeft een 190 pk elektromotor met een 63 kWh  accupakket. Op het WLTP-rapport is een actieradius van 400 kilometer geschreven. De U5 kan overweg met een snellader. Binnen 27 minuten is de accu van 30 tot 80 procent opgeladen. Aan een normale laadbox duurt het 8 uur om de batterij van 20 procent weer helemaal vol te laden.

Alle U5’en maken gebruik van dezelfde techniek. Op het gebied van uitrustingsniveaus komt Aiways met drie varianten: Technic, Standard en Premium. Deze versies onderscheiden zich vooral op het gebied van materiaalkeuze en comfort. De U5 heeft ondertussen een Europese typegoedkeuring gekregen en werd als eerste Chinese start-up met elektrische auto’s door veiligheidsinstituut EuroNcap getest. Met drie sterren krijgt de U5 een krappe voldoende, maar daar is volgens Aiways inmiddels aan gewerkt.

Inmiddels hebben we gereden met de Aiways U5.

Video

PRIVATE LEASE Aiways U5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.