Afsluiting A12 zorgt voor drukke ochtendspits

Omrijden kost tijd

A12

Maandagavond 27 september ging de A12 tussen Utrecht en Den Haag deels op slot. Dat zorgde dinsdagochtend al voor vertraging op de Nederlandse wegen.

ANP meldt dat het door de tussen Utrecht en Den Haag deels afgesloten A12 dinsdagochtend relatief druk was op de Nederlandse wegen. Volgens Flitsmeister was het vanmorgen zelfs de drukste ochtendspits van het jaar. De drukte op de weg is waarschijnlijk voornamelijk veroorzaakt door mensen die moeten omrijden. ANWB meldt dat er 468 kilometer file stond. Op 7 april stond er 429 kilometer file, na dinsdag 27 september de dag met de meeste kilometers file dit jaar.

Iets voor 9 uur bereikte de Nederlandse ochtendspits een vertraging van totaal 1.457 minuten, fors meer dan het oude 'record' van dit jaar (806 minuten). De grootste vertraging had je op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort (70 minuten) en op de A27 tussen Breda en Utrecht (59 minuten). Overigens speelt niet alleen mee dat de A12 gedeeltelijk is afgesloten, maar ook het feit dat 'we' weer vaker naar kantoor gaan.

Onderhoud A12

Maandagavond ging de A12 over zo'n 5 kilometer tussen knooppunt Oudenrijn bij Utrecht en Nieuweburg voor negen dagen dicht voor groot onderhoud. Tot 7 oktober 5 uur kunnen automobilisten van Utrecht naar Den Haag beter omrijden over Amsterdam via de A2, A9 en A4. Hier lees je meer over de afsluiting van de A12.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.