90-jarige Ford-dealer neemt speciale Ford GT in ontvangst

'Meneer Dekker'

Ford GT Heritage Edition Dekker
Ford GT Heritage Edition DekkerFord GT Heritage Edition DekkerFord GT Heritage Edition DekkerFord GT Heritage Edition DekkerFord GT Heritage Edition DekkerFord GT Heritage Edition DekkerFord GT Heritage Edition Dekker

Een hoogbejaarde verwacht je niet snel achter het stuur van een ontzettend lage supercar. Toch heeft de 90-jarige heer Henk Dekker de sleutels van zijn eigen Ford GT in ontvangst genomen. Daar zit uiteraard meer achter.

Meneer Dekker heeft namelijk zijn achternaam op de gevels van meerdere officiële Ford-dealers staan. De familieonderneming Dekkerautogroep bestaat net iets langer dan meneer Dekker zelf: 98 jaar. Nu doet Dekker, die nog altijd betrokken is bij het bedrijf, zichzelf een Ford GT cadeau als bekroning van zijn lange carrière als Ford-dealer.

Op de GT staat het nummer 98 en dat is, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, geen verwijzing naar hoe lang de dealergroep bestaat. Het gaat namelijk om een Ford GT Heritage Edition en dit exemplaar is aangekleed als eerbetoon aan de auto die in 1966 zegevierde in de 24 Uur van Le Mans. Ford presenteerde deze speciale feesteditie vorig jaar al. Het is tevens één van de laatste GT's, want de klassiek gelijnde krachtpatser zit in zijn laatste productiejaar.

Van de Ford GT Heritage Edition worden er maar 40 gebouwd, dus meneer Dekker heeft iets heel speciaals in handen. Zeker als je bedenkt dat er volgens Ford vanwege de (te) hoge vraag besloten is dat er gekozen moet worden aan wie ze worden verkocht. Het verhaal van meneer Dekker was speciaal genoeg voor Ford om hem één van de 40 auto's te 'gunnen'.

PRIVATE LEASE Ford GT

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.