Prijs Ford Mustang Mach-E GT bekend

Aan de elektrotop

Ford Mustang Mach-E GT
Ford Mustang Mach-E GTFord Mustang Mach-E GTFord Mustang Mach-E GTFord Mustang Mach-E GTFord Mustang Mach-E GTFord Mustang Mach-E GTFord Mustang Mach-E GT

Ford stelde vorig jaar de Mustang Mach-E GT voor, de absolute topversie van de elektrische Mustang Mach-E. Van die sportieve SUV kan AutoWeek je nu als eerste de prijs melden.

Het aanbod elektrische SUV's wordt met het seizoen groter. Ford heeft met de Mustang Mach-E een dergelijk model in zijn aanbod die met verschillende vermogens en accupakketten verkrijgbaar is. Helemaal aan de top staat de nieuwe Mustang Mach-E GT, een 487 pk sterke sportieveling waarvan AutoWeek je de prijs kan vertellen. Hij heeft in Nederland een vanafprijs van € 75.490.

Ford Mustang Mach-E GT

Ford Mustang Mach-E GT

Met een prijskaartje van zo'n 75,5 mille is de GT de duurste versie van de Mustang Mach-E. Ter vergelijking: de Mach-E Extended Range AWD staat vanaf zo'n € 8.000 minder voor de deur. Hoewel de Mustang Mach-E Extended Range AWD met z'n 98 kWh accu en twee samen 351 pk sterke elektromotoren voor betere prestaties zorgt dan de Mustangs Mach-E met 75 kWh accu en de versies met achterwielaandrijving, levert de GT nog meer spektakel. Ook dit type heeft de 98 kWh accu, al zijn de elektromotoren in dit geval 487 pk en 860 Nm sterk. De Ford perst 500 kilometer uit zijn accupakket. Wie het gevaarte op zijn staart trapt, moet de 100 km/h in 3,7 tellen kunnen bereiken. Zijn topsnelheid bedraagt 200 km/h.

Ford Mustang Mach-E GT

Ford Mustang Mach-E GT

De Ford Mustang Mach-E GT is niet alleen krachtiger dan alle andere varianten, hij heeft ook een riante uitrusting. Hij heeft als enige standaard 20-inch lichtmetaal. Ook zijn een 360-graden-camera, Active Driver Assist met onder meer een rijstrookassistent en stop&go-functie, Active Park Assist 2, een uitgebreid audiosysteem van Bang & Olufsen met tien luidsprekers, sportstoelen én het MagneRide-onderstel met actieve dempers standaard. De lijst met extraatjes gaat verder met GT-badges, speciale instaplijsten, een met suède bekleed stuurwiel, in carrosseriekleur gespoten wielkastranden en een rode remklauwen. Let wel, dit zijn extraatjes ten opzichte van de al relatief rijk uitgeruste Mustang Mach-E AWD. Later dit jaar staat de GT bij de dealers.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.