15 procent meer autoleningen in 2017

Niet alleen private lease populair

Multitest Polo Rio Micra Mazda2
Dat private-leaseconstructies steeds populairder worden, is al even bekend, maar ook het traditionelere lenen voor een auto zit stevig in de lift.

BNR meldt vanmorgen dat er in Nederland in 2017 in totaal voor 1,5 miljard euro is geleend voor een auto, een stijging van maar liefst vijftien procent ten opzichte van 2016. De cijfers zijn afkomstig van de Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFM) en komen boven op het eerdere nieuws dat private lease steeds populairder wordt. In 2017 zijn er zo'n 100.000 auto-abonnementen afgesloten, terwijl de leasebranche in 2016 nog tot 64.000 kwam en in 2015 op 36.000 bleef steken.

Hans de Kok, directeur van vergelijkingssite Pricewise, legt bij BNR uit dat private lease soms voordeliger kan zijn dan lenen, maar dat niet per definitie hoeft te zijn. Dat is onder meer afhankelijk van de leeftijd en de hoeveelheid schadevrije jaren, omdat een verzekering in de meeste private-leaseproducten is opgenomen. Mensen die geld lenen, moeten hun auto uiteraard zelf verzekeren. Veertigplussers met een gezond aantal schadevrije jaren zouden daarom beter kunnen lenen, terwijl jongeren er goed aan doen zich te verdiepen in private lease als het uitgeven van eigen geld geen optie is. Voor de geïnteresseerden heeft Pricewise op haar website een uitgebreid rekenvoorbeeld geplaatst.

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.