Volvo XC70 D5 Momentum (2008)

Volvo XC70
Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70

UitvoeringXC70 D5 Momentum
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Onze laatste auto was een Saab 9-5 Estate 1.9D met zowat alle opties, terwijl onze voorlaatste auto een Volvo V70 was. Het belangrijkste verschil met deze twee Scandinavische wagens is toch wel een behoorlijk onderscheid in \"beleving\". Niet dat de saab een slechte auto is, ook mijn nieuwe Volvo heeft een behoorlijk valse start gemaakt, maar slechte auto\'s worden naar mijns inzien bijna niet meer gemaakt.. echter wel de betere.
Belangrijke factor vindt ik persoonlijk is de \"feel factor\" materialen in het interieur die er net even wat beter uit zien (en voelen!)dan bij de concurent. Per jaar rijdt ik minimaal 65.000 KM dus dan moeten de stoelen zonder twijfel van de betere soort zijn. Wat mij betreft is Volvo hierin marktleider. Waarom dan een XC70?
Na een short list te hebben opgesteld van wat wij als gezin graag zien in een (lease) wagen, kwamen we uiteigenlijk tot een keuze tussen van de Audi A6 All Road of de XC70. Op basis van operationele bedragen in de lease markt en wat onderhandelingen met beide dealerbedrijven hier in Belgie, waar Fleetkortingen worden bedongen tussen de 8 en 11% is de keuze gevallen voor de XC70. Met name de prijzen van de optie paketten bij Audi waren de grootste spelbreker om voor Audi te beslissen.

Bij aflevering van de wagen, stond onze auto met een compleet andere kleur inclusief Lederen binnenbekleding op ons te wachten! Foutje van de Leasemaatschappij ( Kroymans Oirschot) Kleur Oyster Grey in plaats van Seashell Metallic, en nog erger was de binnebekleding, Zwart leder in plaatst van het nieuwe en erg mooie Espresso Brown Leder met een lichte kleur dashboard.
Na 550 kilometer te hebben gereden ging het olielampje branden, we waren heel toevallig dicht in de buurt van de garage en zijn direct daar naar toe gereden.
Tussen het motorblok en de Oliepomp(?) zat een pakking verkeerd gemonteerd, daarom moest er een behoorlijk wat werk worden uitgevoerd om dit te repareren. De dealer heeft dit direct en zeer adequaat opgelost door onmiddelijk 2 monteurs vrij te maken en na een halve dag kon ik de auto weer ophalen.