Volvo XC70 2.5 T AWD (2003)

Volvo XC70
Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70 - interieur

UitvoeringXC70 2.5 T AWD
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2018

Een geweldige youngtimer!

Wat ga ik je missen maatje!

Vierenhalf jaar heb ik van je genoten. Je comfort, je kracht, je AWD en je lekkere roffel bij hogere toeren.

Maar je hebt wel je nukken gehad. Omdat je op leeftijd bent, heb je me soms diep in mijn buidel moeten laten tasten. Maar ik wist dat die kans er in zat toen ik je kocht. Dat maakte mijn liefde er niet minder om. Want je maakte het altijd goed als we weer op pad waren.

De snelweg vindt je het fijnste. Lekker stil en relaxed cruisen. Je verbruik kan bij grote afstanden dan gerust naar 1 op 11 gaan.

In de stad lust je wel wat meer. Met bijna alleen korte afstanden is je verbruik 1 op 7. Scherpe bochten of rotondes met wat meer snelheid nemen is niet jouw ding. Maar dat geeft niet, daar heb ik je ook niet voor gekocht.

Een sprintje is wel aan jou besteed, ook op nat wegdek. Daar hebben diverse sportieve mede weggebruikers zich op verkeken.

Omdat je al op leeftijd bent, heb ik wel wat moeten laten repareren aan je: slang toevoer van je brandstoftank, het spoelen van je versnellingsbak, pakkingen en krukastandwiel van je motorblok, je achterdempers en je motorsteunen om de kostbaarste te noemen.

Je regulier onderhoud is ook niet heel goedkoop. Je voorbanden leek je wel op te vreten. En je dronk het liefste Super 98 van ome Shell. Je tank moest op tijd bijgevuld worden want jouw blok is nogal gevoelig voor onzuiverheden in de brandstoftoevoer. Als ik weer eens te laat was met tanken dan kon ik meestal wel rekenen op een onschuldige motorstoring.

Al met al kostte je me 50 cent per kilometer. Maar die kreeg ik dubbel en dwars van je terug tijdens iedere rit!

Dank je voor de geweldige tijd die we samen hebben doorgebracht! Ik hoop dat je nieuwe eigenaar net zo blij met je gaat en blijft zijn als ik met je was…