Volvo XC40 Recharge Extended Range Ultimate (2023) #2
| Bouwjaar | 2023 |
| Jaar van aanschaf | 2023 |
| KM-stand laatst | 55.450 km |
XC40 Ultimate extended range RWD
Aangezien ik voor mijn werk mag kiezen tussen een Volvo of een Volvo was het snel duidelijk wat het moest worden ;) .
Na hiervoor een V60 B3 gereden te hebben wilde ik nu toch iets anders. Een optie was de V60 T6 in de Plus uitvoering waar weinig op aan te merken is maar in de vorige V60 konden mijn 3 dochters (toen 8, 11 & 14) de benen niet goed kwijt door de hoge motortunnel achterin. Proef gereden met de XC40 Twin Engine maar die vond ik vrij onrustig en retesnel. Eerder gereden met de XC40 met voorwielaandrijving maar die vond ik ook vrij zoekerig dus uiteindelijk gekozen voor de Extend range met achterwielaandrijving. Het werd de Ultimate in de kleur Vapour grey. Als opties heb ik de Microtech/Nubuck met zwarte hemel gekozen, de 20" velgen en panoramadak (deze was misschien zelfs standaard). Verder een semi -elektrische trekhaak, getinte ruiten en alle logo's zwart. Standaard is de Ultimate voorzien van Bose audio, sfeerverlichting in de deurpanelen, automatische achterklep, etc. etc. Aan de uitrusting zal het dus zeker niet liggen. In het begin moest ik mn best doen om de juiste zit te krijgen. In dat opzicht is de V60 wel echt een fantastische reisauto maar komt de XC40 aardig in de buurt. Het rijden met RWD is echt heel fijn, veel rustiger dan de FWD alleen in natte weersomstandigheden gaven de Pirelli all season bandjes niet voldoende grip met een uitbrekende achterkant als gevolg. Ik kan gelukkig redelijk goed rijden dus kon daar prima mee overweg maar het is wel oppassen geblazen. Bij 52000km waren de achterbanden ook zwaar aan vervanging toe, nu liggen er Michelins cross climate op met veel meer grip dus prima zo! De XC40 is op de vakantie naar frankrijk ook een prima reisauto gebleken. Met 5 man voldoende ruimte op de achterbank (meer dan de V60) en voldoende bagageruimte. Ook de "frunk" onder motorkap werd goed benut. Met ruim 130km/u heb ik 3x 20 minuten moeten laden (ruim 900km gereden) en dat vond ik ook prettig. Toch even tijd voor een hapje en een drankje of toiletbezoek.
In het begin had ik regelmatig een storing in het Google systeem, geen audio of een rood knipperend lampje (internet) maar met de reset en een beetje geduld was dat zo verholpen. Na de nodige software updates heb ik daar geen last van. Bereik is bij electrisch ook een dingetje natuurlijk. In de zomer haal ik makkelijk 450/500 km range. In de winter rond de 400km, nu (jan '26) is het koud en ligt er veel sneeuw dan is het wel iets minder. Verder ben ik erg tevreden over de auto en twijfel ik wel een beetje wat de volgende wordt, de V60 of toch weer een EX40. De EC40 is geen optie voor me want rij vaak met mijn dak op een kier.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volvo XC40 1.5 T5 Plug-in Hybrid 193kW/262pk DCT7 Ultimate Bright PANORAMADAK + EL.TREKHAAK + HARMAN/KARDON + ADAPT.CRUISE + PILOT ASSIST + NAVI SENSUS + BLIS + LANE ASSIST + EL.STOELEN + STOEL-&STUURVERWARMING + CAMERA + KEYLESS + PARKSENSOREN V&A + 19” LM-VELGEN!
- 2022

Volvo XC40 Twin Ultimate 78 kWh - Panorama/schuifdak - IntelliSafe Assist & Surround - 360º Camera - Harman/Kardon audio - Verwarmde voorstoelen & stuur - Parkeersensoren voor & achter - Elektr. bedienb. voorstoelen met geheugen links - Draadloze tel. lader - Warmtepomp - Extra getint glas - Elektr. inklapbare trekhaak - 20' LMV
- 2022

Volvo XC40 1.5 T5 Plug-in hybrid Ultimate Dark | Panorama dak | Adaptieve cruise | Blis | Memory | Harman Kardon |

Verkoop-top 10: Succes Volvo XC40 duurt voort

Toyota GT86 2.0 D-4S (2012) - Op de rollenbank

Niet weg te slaan: Ford Kuga PHEV is weer de populairste plug-in hybride van Nederland

Wereldwijd verkooprecord voor Kia