Volvo V70 T4 Nordic (2013)

Volvo V70 T4 Nordic (2013)

UitvoeringV70 T4 Nordic
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2014

Bijna een jaar in mijn bezit

De V70 is nu 11 maanden in mijn bezit. Na drie jaar gereden te hebben met een V70 2.0t, heb ik in januari 2014 deze T4 gekocht. Reden van inruil destijds was het relatief hoge brandstofverbruik van de 2.0t en het feit dat de V70 erg goed beviel!?
Ik heb met Volvo-dealer Henk Scholten een goede deal kunnen maken, de zwarte V70 ingeleverd en een zilvergrijze V70 mee terug genomen.

Nu, ruim 20.000km verder, kan ik de balans opmaken. Zoals verwacht bevalt de auto erg goed. De relatief kleine motor (1,6 / 179pk / 240Nm) is ruim voldoende voor de nét geen 1.500kg zware auto. Daar waar de 2.0t snel was, is de T4 vlot! Ik ben geen stoplichtsprinter en heb in 95% van de gevallen het extra vermogen niet nodig. Ik heb waardering voor wederom de door mij gewaardeerde Volvokwaliteiten. De looks, de uitstekende stoelen, de ruimte en het lage geluidsniveau. Het veercomfort is goed, maar niet uitstekend. Ik ben blij dat de velgmaat 'slechts' 17" is. 18" Staat de auto nog beter, maar zal waarschijnlijk afbreuk doen aan het comfort.
We hebben afgelopen zomer ook de capaciteiten als caravantrekker kunnen testen. Er is een verschil met de 2.0t, maar dit verschil merk je alleen onder meer extreme omstandigheden. En dan betreft het vooral het verschil van goed en zeer goed. Beide Volvo's hebben moeite met het wegrijden met caravan vanuit stilstand op een helling. Daar zijn diesels toch heer en meester!
Zoals gezegd is de rijbeleving vooral gericht op comfort, wat door mij zeer wordt gewaardeerd. Het brandstofverbruik varieert van '1 op 12' onder normale omstandigheden, tot '1 op 15' bij zeer gunstige omstandigheden. Best leuk als je tankt, dat de computer aangeeft een actieradius te hebben van 950km.
Zijn er dan zaken die niet bevallen?
Ehhhhhh.... Het geluid van een 6 cylinder.. Iets meer Koppel in combinatie met een automaat.. Echte minpunten heb ik niet ondervonden. Over de betrouwbaarheid kan ik nog niet veel vertellen na eén jaar. Tot mu toe heb ik nog niets te klagen.

Afscheid

Ongeveer een half jaar geleden heb ik de 'electric silver' V70 ingeruild voor een...... donkergrijze V70. Ik heb één van de laatst geproduceerde, op voorraad zijnde V70 gekocht. Ook een T4, maar dan voorzien van een Volvo twee liter motor mét automaat. Ik zal hier binnenkort een review van publiceren.