Volvo V70 D3 Momentum (2013)

Volvo V70 2014
Volvo V70 2014Volvo V70 faceliftVolvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014

UitvoeringV70 D3 Momentum
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2017

Betrouwbare Zweed

Heb sinds dec. 2017 deze V70 D3 136 pk van sept. 2013 in mijn bezit. Het is een degelijke en solide auto die mij overal naar toe brengt. Een pluspunt is toch wel het meubilair. Van alle auto`s die ik hiervoor heb gehad(Opels, VW`s, van Golf tot Passat, Audi`s en Skoda`s) zit er geen enkele autostoel beter als die van de Volvo. Dit is uiteraard mijn beleving en is dus persoonlijk. Ik heb denk ik een rustige rijstijl want gemiddeld genomen rij ik tussen de 1:17 tot 1:18,5. Gezien de formaat en gewicht en de 2.0l 5 cylinder dieselmotor geen verkeerde waarden. Naast deze voordelen zit er jammer genoeg ook een nadeel(tje) aan. En dat zijn toch de onderhoudskosten; denk aan de beurten en de wegenbelasting. Dit moet je van te voren wel even in ogenschouw nemen, maar eerlijk gezegd heb je dan wel een dijk van een auto die volgens mij nog voor vele jaren rijplezier gaat zorgen.

Update

Hierbij even een korte update. Auto rijdt nog steeds geweldig goed. Onlangs weer een APK doorstaan. Enige wat er zit aan te komen is een rubberen onderdeel bij de achteras. Maar ja, alles wat rijdt dat slijt.
Ik tank nu langere tijd BP Ultimate. Het kost iets meer, maar zo`n 1300 km op één tank geeft ook weer een fijn gevoel.

Afscheid van mijn trouwe Zweed

Vandaag heb ik afscheid genomen van mijn trouwe Volvo V70. Niet omdat het niet meer voldeed maar puur om het feit dat ik al enige tijd op zoek was naar een leuke auto met automaat. Uiteraard eerst bij een aantal Volvo dealers gekeken of er iets voor mij was maar om de volgende redenen is het géén Volvo meer geworden:
1: weer een V70 leek mij niet verstandig. Een station is eigenlijk niet meer nodig omdat beide kinderen inmiddels uit huis zijn. Verder is het natuurlijk een model wat enerzijds tijdloos is maar ik zou dan wel weer in een oud model rijden. Een gebruikte V90 of S90 viel sowieso af omdat deze in aanschaf buiten mijn begroting viel. Een iets kleinere V60 was ook nog een optie. Heb nog in het vorige model uit 2017 gereden met automaat. Zat en reed zonder meer goed maar je rijdt dan ook in dit geval weer in een "oud" model. Ook nog gekeken naar het nieuwe model V60 en natuurlijk de S60 maar ook deze lagen qua aanschaf buiten mijn budget.
2: uiteindelijk gekeken naar andere merken met automaat wat wel binnen het budget lag. Het moest iets worden wat niet ouder mocht zijn dan 2 jaar en met weinig kilometers.
Na veel speurwerk en een aantal autoreviews van Autoweek te hebben gelezen is de keus uiteindelijk gevallen voor een Skoda Superb
1.6 TDi DSG 120pk STYLE LEDER CANTON KESSY met 43702 KM uit 2017. Het is een zwarte met licht lederen bekleding. Vindt het enerzijds gewaagd; op zwart zie je alles (behalve in de showroom) en lichte bekleding is natuurlijk besmettelijk maar van de andere kant de combinatie ervan maakt het een bijzondere sjieke auto. Ik zal in mijn nieuwe review mijn ervaring delen hoe dit gaat bevallen. Wat ik aan de Volvo heb over gehouden is dat het een betrouwbare metgezel is geweest en een sterk punt vind ik nog steeds de geweldige stoelen die Volvo in zijn auto`s monteert. Iets wat ik in mijn Skoda waarschijnlijk zal missen.

9,5