Volvo V70 2.5T Momentum (2008)

Volvo V70 2.5T Momentum (2008)

UitvoeringV70 2.5T Momentum
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2016

Eerste dag

Gisteren mijn nieuwe, tweedehands V70 opgehaald.
Een heerlijke 2.5T, R design. Afgeleverd door Svala in Katwijk, een Volvo dealer. Ik had voor mijn gevoel al een hele goede deal gesloten, maar Svala vond dat er nog meer moest gebeuren. Nieuwe accu, nieuwe voorruit en de vier velgen zijn fors onderhanden genomen. Geen spoor van gebruik meer te zien. Vervolgens met fles wijn en mooie zwarte Svala Plu naar huis gegaan. Een Hele goede ervaring en super service. Svala bedankt. hoop op vele fijne kilometers. De eerste al achter de rug. Wat een heerlijk auto. Als een naaimachine. Meer reviews zullen volgen.

Extra Power en Powerflush

Gisteren mijn V70, 2.5T onderhanden laten nemen door VolvoTune in Elst.
Heb de auto een week, is van eind 2008 en reed goed. Toch gekozen voor een powerboost. Subtiel maar wel erg fijn. 35PK erbij, 85 Nm erbij. Obbe van VolvoTune heeft de software omgezet. Met veel informatie over proces, hoe het werkt etc. Zeer deskundig en een nette werker. Als het goed is ook wat zuiniger. Gekozen voor Obbe op basis van recensies en de prijs. De prijs staat niet in vergelijking tot de meer traditionele systemen als Rica en Polestar.
Daarna een powerflush voor mijn geartronic. Puur preventief omdat ik niet weet hoe de bak in de laatste 150.000 km is onderhouden. Als een naaimachine loopt hij nu met nieuwe olie door get gehele systeem.
De extra PK's en NM's doen hun werk uitstekend in het gehele bereik. De auto is rustiger. Bij wat gas erbij op de snelweg gaat hij niet eerst terug in de versnelling, maar haalt de kracht in die versnelling die nodig is. Zorgt voor een veel rustigere loop van de motor.
Zeer tevreden over resultaat, manier van werken en prijs!

7,5