Volvo V70 2.5T Momentum (2005)

Volvo V70
Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70 - interieurVolvo V70 - interieur

UitvoeringV70 2.5T Momentum
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2009

Volvo V70 2.5T - Genieten

Heb de V70 nu 3 maanden en nog steeds gaat m'n hart sneller kloppen als ik die heerlijke 2.5 Turbo motor start! Deze motor heeft een overdaad aan trekkracht en een enorm breed koppelbereik. Je trapt op het gas en hij gaat en hoe met een prachtig ronkend geluid.

Verder is de V70 een super comfortabele reisauto, heb er nog geen lange reizen mee gemaakt maar dat gaat wel gebeuren!
Over het verbruik wordt veel geschreven dit verbruik heb je zelf in de hand. Als je rustig optrekt of bij 120 constant is 1 op 11 a 12 haalbaar maar als jede auto flink op z'n staart trapt gaat het naar 1 op 9 (ook niet slecht gezien de prestaties).

Verder ligt de auto tot de hoogst mogelijke snelheden als een blok op de weg en zitten de stoelen (leder, sport) nog beter dan bij de oude Volvo!!
De audio geluidsinstalltie is ook een topper: muziek klinkt beter dan thuis. ook alle overige knoppen zitten waar ze moeten zitten en de cruise control werkt perfect.
Je ziet het ik ben erg enthusiast, voor mij altijd Volvo.

De V70 blijft een heerlijke comfort auto!

Heb de V70 2.5T nu ruim 10 jaar: nog steeds bijzonder tevreden over het comfort en de kwaliteit van het geheel. Na meer dan 250.000 km voelt de auto (motor, bediening, stoelen) nog steeds als nieuw! Heb wel wat kosten gehad gedurende de rit, echter niets extreems. Ongeveer 1x per 2 jaar geeft het motor management systeem aan te weinig vermogen te hebben, echter na software resetten bij de garage is dit direct verholpen. Dus niet erg. Ik hoop de komende jaren nog flink wat km's aan de teller toe te voegen, echter de nieuwe XC40 lonkt ook. :)