Volvo V70 2.5 Exclusive-Line (1999)
Uitvoering | V70 2.5 Exclusive-Line |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na enkele jaren tevreden Mercedes rijden, hebben de hoge brandstofprijzen en het niet echt lage verbruik van mijn C250td me er toe gebracht dat er een auto op lpg moest komen. Doordat mijn broer al tot volle tevredenheid in een Volvo 850 op lpg reed moest het een Volvo worden en wel een V70. Na uitgebreid speuren op het web, wat natuurlijk een leuke bezigheid is, vond ik een mooie donker-antraciete V70 2.5 20v met als enige nadeel de km-stand van ruim 3 ton, toch maar een proefrit gemaakt en die trok mij samen met de volledige onderhoudshistorie over de streep.
CARROSSERIE:
De carroserie ziet er op een enkel parkeerdeukje na nog perfect uit, geen enkel roestplekje, in tegenstelling tot de Mercedes (roest in de wielkasten, achterklep, kwam weer terug na overspuiten), en wat mij opvalt is dat veel mensen het een mooie en stoere auto vinden,iets wat ik over mijn merc. nog nooit gehoord heb, terwijl dit toch ook niet een lelijke auto was.
INTERIEUR:
De Volvo is veel ruimer als de benz en ziet er verzorgd uit, al vind ik de afwerking van met name het dashboard van de Mercedes beter, in de V70 hoor je weleens wat geknisper van harde kunstof delen op slecht wegdek. De met leer beklede stoelen zitten ook na 3 ton perfect, hier kunnen de meeste merken nog wat van leren! De bestuurdersstoel is voorzien van elektrisch verstelbare met geheugen voor 3 standen en voorstoelen en achterbank zijn voorzien van verwarming.
RIJDEN:
Je merkt echt niet dat deze auto al zoveel km gelopen heeft, de 5pitter loopt mooi rustig en stil, is voldoende krachtig ook onderin en geeft bij doortrekken een prachtige(verslavende) roffel ten gehoor. Hij is comfortabel en rijdt sportiever(voorzover) dan de mercedes. De auto is voorzien van een lpi onderbouw installatie, mooi weggewerkt in de uitsparing van het reservewiel en gelukkig de vulopening in de bumper en niet lelijk in de zijkant van de auto. Op lange afstanden rij ik ongeveer 1op9 en op korte 1op7a8. Je merkt eigenlijk geen verschil of je op gas of op benzine rijdt.
*Airco laten bijvullen, maar werkt zo nu en dan niet (keerkoppeling zeggen ze).
*Wil soms wat slecht in zijn achteruit.
*Druklager koppeling maakt iets lawaai.
*Voor de rest geen problemen.
Tot slot mijn plus en min punten:
+motor
+stoelen
+carroserie/ruimte
-geringe actieradius op lpg(±300 tot 350km) door de kleine inhoud van de tank
-vele harde kunstof interieur-delen die kunnen knisperen/kraken.