Volvo V70 2.4D Limited Edition (2010)

Volvo V70 2.4D Limited Edition (2010)

UitvoeringV70 2.4D Limited Edition
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2014

Aanschaf Volvo V70 2.4D Limited Edition Automaat

Onze vorige auto (Toyota Avensis Verso Linea Luna 2.0i) voldeed prima. Deze was inmiddels 10 jaar oud en ondanks dat er geen enkel noemenswaardig probleem was met deze auto wilden we iets nieuwers en vooral sjiekers dan de Toyota.

Aangezien de halve familie Volvo rijdt zijn we ook maar eens gaan kijken en uiteindelijk zijn we beland bij Volvo-dealer van Roosmalen in Tilburg.

De auto betreft een Volvo V70 2.4D Limited Edition automaat. De uitrusting omvat o.a. cruise control, dual climate control, regensensor, mistlampen voor, roofrails, navigatie, lederen bekleding, parkeersensoren voor en achter, elektrische achterklep, trekhaak en chromen omlijsting rond de ramen.

De auto heeft een gedocumenteerde onderhoudshistorie en is door Volvo zelf ge-chipped (standaard 175pk/420Nm, nu 195pk/460Nm). De auto heeft 1 jaar garantie volgens het Volvo Selekt programma.

We hebben de auto op 9 augustus opgehaald en zijn 10 augustus met vakantie gegaan.

In volgende reviews zullen algemene ervaringen worden gedeeld. Om deze reden zijn de scores voor comfort, prestaties, betrouwbaarheid en gebruikskosten op dit moment nog allemaal op 3 sterren gescoord.

2260 km gereden

Dit is de eerste gebruikservaring van onze V70, nadat we +/- 2260 km ermee hebben gereden.

De auto trekt de caravan (+/- 1.200kg) met het uiterste gemak. Het verbruik betrof tijdens de reis (met forse tegenwind) 1 op 8,88. Dit was wel even slikken!

Tijdens de vakantie (uitsluitend binnenwegen) was dit een stuk beter en tijdens de de terugreis (normaal weer, hogere snelheid) was het verbruik 1 op 10,5.

We verwachten bij normaal gebruik (we rijden relatief zuinig) een verbruik van ongeveer 1 op 15. Dit vinden we op zichzelf netjes voor zo'n zware auto met automaat.

De uitrusting bevalt goed, met name de parkeersensoren zijn er handig bij zo'n lange auto. De automatische (elektrische) achterklep is een uitkomst en de regensensor bevalt veel beter dan verwacht. De navigatie is niet van het 'niveau TomTom' maar doet zijn werk goed. De airco is een stuk sterker dan in de vorige auto.

De auto heeft 1 jaar Volvo Selekt Garantie. In oktober 2014 is een afspraak gepland om het autogordel-slot aan de bestuurszijde te vervangen (gaat moeizaam open) en om de voorwielen uit te lijnen (auto trekt heel licht naar rechts, terwijl stuur recht staat).

Een tegenvaller was dat bleek dat de auto door de merkdealer flink in de blauw-gekleurde wax gezet was. Na +/- 1 maand kwamen er allerhande krassen en krasjes boven water, over de gehele auto.

We weten niet hoe er met de auto is omgegaan, maar de lak was in elk geval in slechte staat en ondanks de claim van de merkdealer dat er "zeer zuinig mee omgegaan is", zag dit er echt niet uit.

We hebben de de auto bij een onafhankelijke specialist laten polijsten. Deze is er twee volle dagen mee bezig geweest, maar nu ziet de auto er uit zoals het hoort.

Daarnaast hebben we een SCM-klasse-3-alarm laten installeren en hebben we de automatische versnellingsbak laten spoelen.

Dit laatste gaf merkbare verbetering bij met name het terugschakelen; er kwam pure bagger uit de versnellingsbak zetten. Dus ondanks de claim van de merkdealer dat er "zeer zuinig" was omgegaan met de auto bleek dat er stevig mee gereden was.

We gaan nog met de merkdealer in gesprek over deze zaken.

De ruimte is goed voldoende, maar de Toyota Avensis Verso was ruimer. Toch kunnen we alles kwijt en zitten we alle vier riant in deze auto.

De komende maanden houden we de verbruiksmonitor bij. Periodiek zullen we deze review bijhouden en/of bijwerken.

6,0