Volvo V70 2.4 170pk Europa Exclusive (2000)
Uitvoering | V70 2.4 170pk Europa Exclusive |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Aanschaf
Zojuist ben ik de gelukkige eigenaar geworden van een V70 van bouwjaar 2000. Het betreft een uitloopmodel van de eerste V70 en is daarom volgestopt met alle mogelijke opties.
De reden om voor deze auto te kiezen is omdat Volvo's bekend staan om de lange levensduur, veiligheid, stijl, comfort en ruimte. Met andere woorden; het is een veilige en rationele keuze geweest.
Bij aanschaf waren er enkele problemen. De vorige eigenaar heeft er in 9 maanden slechts 2000 kilometer mee gereden. Het grootste deel van de tijd heeft de auto stil gestaan. Daardoor trilde de auto enorm bij snelheden boven de 110 km/h.
Daarnaast werkte de airco niet (bekend Volvo probleem),waren de achterbanden oud (nog voldoende profiel, maar uitgedroogd rubber), was de deurremmer linksvoor kapot en zaten enkele interieurdelen los of trilden ze.
De trillende interieurdelen heb ik zelf vastgezet, de deurremmer wordt door de garage vervangen en er moet nog onderzocht worden wat het probleem met de airco precies is.
Ondanks de kleine problemen ben ik nu al ontzettend tevreden met de auto. Ondanks het trillen is hij vandaag op en neer van Amsterdam naar België ontzettend comfortabel gebleken.
De kop eraf
De eerste kilometers zijn gereden. De auto bevalt super!
In tegenstelling tot wat Carbase aangeeft, is dit model V70 geleverd met een automatische 5 versnellingsbak (i.p.v. de 4-bak). Groot voordeel hiervan is dat de auto op snelheid stiller is, maar ook dat hij sneller is dan de standaard / eerdere V70 170pk. Laatst heb ik met de auto 200 km/h gereden (op de teller): de auto haalt dit moeiteloos en bij gas lossen (hij gaat indien nodig nog een stuk harder) blijkt dat je pas in de 4e versnelling zit.
Het trillen tijdens het rijden is inmiddels voorbij; dit werd veroorzaakt door afgeplatte banden i.v.m. het lange stilstaan. De deurremmer is inmiddels ook vervangen. Het enige probleem blijft de niet werkende en stinkende airco. Helaas blijkt de pomp lek te zijn, wordt een duur geintje, maar was bij aankoop enigzins ingecalculeerd (probleem was namelijk bekend, oorzaak nog niet).
Ik verheug me op de eerste (snelle en lange) vakantierit (als de airco gemaakt is natuurlijk!).