Volvo V70 2.0D Limited Edition (2009)
| Uitvoering | V70 2.0D Limited Edition |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2009 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand bij aanschaf | 138.000 km |
| KM-stand laatst | 165.000 km |
wat een auto!!
Ik heb deze auto nu ruim 7 maanden en ik ben er zeer tevreden over. Hij rijdt super strak en comfortabel. In vergelijking met mijn vorige auto (VW Passat 1.9 TDi) is dit een hele stap vooruit. De passat was veel luidruchtiger en was traag in de accelaratie.
De Volvo rijdt superstil en komt heel goed mee in het verkeer. Verder is hij ook nog eens zeer compleet uitgerust. Eindelijk een navigatie die niet moet zoeken waar je bent en een bluetooth telefoon die direct koppelt met je eigen toestel.
Wat mij wel opvalt is het ontbreken van parkeersensoren voor en dat de hoofdsteunen niet kunnen worden ingesteld. Met name dat laatste verbaast mij omdat ik altijd begrepen heb dat de hoofdsteunen per persoon goed moeten zijn ingesteld en voor Volvo en veiligheid zou je toch verwachten.....
Ik heb nog geen storingen gehad en binnenkort gaat hij voor zijn volgende onderhoudsbeurt. Deze hebben een interval van 20000 km.De laatste beurt kostte mij EUR 330,--
Het dieselverbruik zit nu in de winter gemiddeld op 5,9 l/100 km. In de zomer was dat 5,6 l/100km met de airco altijd aan.
Onderhoudsbeurt
Op 14 februari 2013 de auto voor onderhoudsbeurt bij de garage (dealer Jacob Schaap te Emmeloord) gebracht. Naast het regulier onderhoud was het nodig om de remschìjven voor en remblokken voor en achter te vernieuwen. Al met al een beurt van 1000 euro incl btw.
Voor het overige was er niets bijzonders.
Vraag mij wel af hoe lang je normaal doet met remschìjven.